Asociácia Divadelná Nitra,
Denník N

krehkosť? / fragility?

Veľká verejná debata

Po / 26 / 9 / 22
18.30 – 20.15
Divadlo Andreja Bagara – Veľká scéna
VSTUP ZDARMA / REZERVÁCIA TU.
LIVE STREAM TU

Jazyk slovenský, tlmočené do angličtiny

SPRIEVODNÝ PROGRAM

 

 

 

 

Asociácia Divadelná Nitra, Denník N

Krehkosť? / Fragility?

Veľká verejná debata.

Diskusia so špeciálnymi hosťami na tému festivalu. Moderuje Oliver Rehák. Asociácia Divadelná Nitra v spolupráci s Denníkom N.
Rezervácia TU. Live stream na FB Divadelná Nitra TU.

Hostia: 

Hana Ševčíková
Má atestáciu v odbore klinická psychológia. Docentka, supervízorka,  výcviková lektorka a od roku  2014 členka predsedníctva Slovenskej spoločnosti pre katatýmne-imaginatívnu psychoterapiu. Má vlastnú psychologickú ambulanciu, spolupracuje s Ligou za duševné zdravie a príležitostne publikuje recenzie v denníkoch N a SME.

Pavel Macko
Expert na bezpečnosť, stratégie a technológie, generálporučík vo výslužbe. Vyštudoval vojenskú technickú akadémiu v Brne a je absolventom Univerzity národnej obrany USA vo Washingtone. Bol najvyššie postaveným Slovákom v štruktúrach NATO a velil spojeneckému veliteľstvu – Výcvikovému centru spoločných síl NATO. Od februára 2022 predseda politickej strany Občianski demokrati Slovenska.

Ladislav Bíro
Vysokoškolské štúdiá na Technickej univerzite vo Zvolene ukončil štátnou skúškou v odbore Krajinné plánovanie a tvorba krajiny. Pracoval v Nadácii Green Foundation a organizácii pre ochranu životného prostredia Priatelia zeme. Od leta 2020 je manažérom kvality ovzdušia Banskobystrického samosprávneho kraja, vzdeláva, prednáša a popularizuje tému zdravého životného prostredia.

Šina
Vlastným menom Jana Lokšenincová. Hudobníčka a vydavateľka. Píše pesničky, hrá na basgitaru a spieva v skupine Longital, v roku 2001 založila nezávislé vydavateľstvo Slnko records, ktoré združuje takmer 50 slovenských hudobníkov a vydalo 150 albumov pôvodnej domácej tvorby. Je autorkou podcastov Cesty Slnka.

Hudobný hosť:

Myroslava Slivka, sólistka Zakarpatského oblastného divadla drámy a komédie v meste Chust, zaslúžilá umelkyňa Ukrajiny. Momentálne žije v Nitre.