Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre

14.00 – 16.00, Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre: Nitra budúca / Budúcnosť tradičných remesiel. Otvorené stretnutie klubu paličkárok. Tradičné remeslo s novou hudbou. Súčasť prezentácie kandidatúry Nitry na titul Európske hlavné mesto kultúry 2026. Nitra 2026. Vstup zdarma.

Krajské osvetové stredisko v Nitre

24. 9. – 29. 10., Krajské osvetové stredisko v Nitre: FAD 21 PO. Výstava fotografií Jakuba Janča z Festivalu amatérskeho divadla 2021.
Viac informácií: https://www.kosnr.sk/

9.00 – 15.00, Krajské osvetové stredisko v Nitre: PRIESTOR. Vzdelávací workshop pre verejnosť – základný prehľad a orientácia v problematike javiskového priestoru, lektori: Michal Lošonský, Miro Zwiefelhofer
https://www.kosnr.sk/

14.00 – 14.35, Krajské osvetové stredisko v Nitre: Červené topánky. Divadelná adaptácia rovnomennej poviedky Uršuly Kovalyk. Réžia: K. Šimková. Vstup zdarma.
https://www.kosnr.sk/

18.00 – 18.40, Krajské osvetové stredisko v Nitre: Ten deň príde, DS Hrdinovia. Autorská inscenácia o tom, ako sa cítia, po čom túžia a o čom snívajú násťročné dievčatá zamknuté v klietke detského domova. Réžia: Z. Strnátová a kolektív. Vstup zdarma.
https://www.kosnr.sk/

Ponitrianske múzeum v Nitre

2. 9. – 30. 10., Ponitrianske múzeum v Nitre: Andrej Bagar (1900 – 1966) včera, dnes a zajtra. Výstava Divadelného ústavu Bratislava venovaná režisérovi Andrejovi Bagarovi.
https://www.muzeumnitra.sk/

2. 9. – 30. 10., Ponitrianske múzeum v Nitre: Divadelný kostým. Výstava realizovaná v spolupráci s Divadelným ústavom Bratislava, Starým divadlom Karola Spišáka v Nitre a Divadlom Andreja Bagara v Nitre spojená s tvorivou dielňou Tri sestry.
https://www.muzeumnitra.sk/

Dni architektúry
Nastálo nainštalované objekty, Námestie: Bloky. Svätoplukovo námestie, ako ho poznáme dnes, vzniklo vybúraním historickej časti. Bloky chcú pripomenúť dávno zabudnutý priestor Divadelného námestia a Radničného námestia. Môžu byť presahom – spojkou vedomého a nevedomého. Projektom, ktorý realizovalo mesto Nitra v spolupráci s Dni architektúry, vám to len potvrdíme.

Pre aktuálne informácie o podujatiach, hygienických opatreniach, vstupnom a otváracích hodinách uvedených inštitúcií sledujte webstránky spoluorganizátorov.